Het huis en de tuin

 

 

'Les Hirondelles' is gelegen in het Middeleeuwse dorpje Paunat. Dit is letterlijk te nemen, want de abdij in het dorpje dateert immers van de 10e eeuw! goedemiddag
Het huis is gelegen op een terrein van ongeveer 2.000 m2. Er is een klein bosje, waar de kinderen heerlijk kunnen ravotten, een mooi grasperk dat dienst doet als terras en uitkijkt op het verwarmde zwembad en de lager gelegen velden, uiteraard het zwembad van 5 x 10m en daarbij nog een iets lagergelegen grasveldje dat heel leuk is voor het spelen van badminton of dergelijke.
Rondom zijn er enkel velden en bossen. Als je nog eens echt de stilte wil 'horen', dan kan je die hier ervaren. Wannneer er dan toch eens een wagen langskomt is het eerder een welkome afleiding dan dat het storend is.

        

Het zwembad is perfect om leuk 'baantjes te trekken' en voor de kinderen om in te stoeien. De speciale zwembadkussens en andere opblaasbare attributen die aanwezig zijn voor in het zwembad zijn ook heel leuk om te ravotten in het verfrissende water.
 Bovendien kan er ook 's avonds, wanneer het donker is, gezwommen worden dank zij de zwembadverlichting. 'Nightswimming' is een heel aparte ervaring wanneer alles rondom donker is en enkel het zwembad verlicht is.
Het zwembad is vanaf 2018 verwarmd van 1 mei tot 31 oktober.

 

            

's Morgens kan je genieten van de opkomende zon tijdens het ontbijt op het terras naast de keuken. Daarna zit de zon de ganse namiddag op het grasperk met het terras en op het zwembad. 's Avonds, tijdens het avondeten op het terras, zie je de zon ondergaan achter de bomen rechts van het zwembad en terras.

Binnen is het huis knus en gezellig. De keuken, eetkamer en salon lopen in elkaar in  een L-vorm en zo krijg je een aangename ruimte waar iedereen zijn plaatsje vindt.
 Op de recente flatscreen-TV kunnen zowel de Vlaamse zenders (VRT, Canvas, Ketnet, VTM, 2BE, VT4) als de Nederlandse openbare omroepen (Ned 1,2 en 3) bekeken worden. Ook de Belgische en Nederlandse radiozenders kunnen via de TV beluisterd worden. Er is een mooie collectie DVD's aanwezig (voor elk wat wils), voor als het weer eens een dagje tegenzit of als men gewoon zin heeft om eens te 'chillen' met een mooie film of TV-serie na een actieve dag buiten. Op de muziekinstallatie kunnen de lokale radiostations beluisterd worden maar vooral kunnen er CD's en MP3's beluisterd worden. Ook de ipod kan aangesloten worden! Er liggen enkele CD's in de kast onder de installatie.
Verder is er ook een collectie boeken aanwezig mochten deze vergeten zijn thuis of mocht je een boek vinden dat je al lang eens wilde lezen. Voor de kinderen (en volwassenen...) zijn er ook enkele strips.
Ook enkele gezelschapspellen zijn aanwezig, zoals monopoly, stratego, trivial pursuit en de klassieke spellen zoals schaken, dammen, mens-erger-je-niet,...

     Wij lezen vaak in het Livre d'or (het gastenboek) dat het zo leuk was in en rondom het huis dat men wel zal moeten terugkeren om de streek verder te verkennen aangezien men niet veel uitstapjes gedaan heeft...
'Leven als God in Frankrijk' wordt hier werkelijkheid...
In de galerij kan je een serie foto's bekijken van het huis, de tuin, het zwembad, en ook van de omgeving.
Zo krijg je alvast een idee van hoe het er allemaal uitziet.