De omgeving

Paunat

Paunat is een klein dorpje in de 'Périgord-noir', met een Middeleeuws kerkje dat dateert van 991. Naast het kerkje vind je het restaurant 'Chez Julien', met een aangenaam terras. Je kan hier ook brood kopen vanaf 9.30h. Het dichtsbijzijnde dorp met supermarkt en andere winkels is Le Bugue, op 7 km. Leuke en interessante dorpjes en kleine stadjes in de buurt zijn : Trémolat, Lalinde, Les Eyzies, St. Cyprien, Le Buisson-de-Cadouin, Belves. Elk van deze dorpjes heeft zijn eigen marktdag. Zo kan je op elke dag van de week wel ergens je geld op een aangename manier spenderen!

Van Paunat vertrekken 4 uitgestippelde wandelingen van 10-13 km. Je wandelt bijzonder rustig door bossen en velden, zonder te zware inspanningen.

Het terras bij restaurant 'Chez Julien' in Paunat

Op 25 km van Paunat vind je het dorpje Belves. Een aanrader in juli en augustus is de 'eetmarkt' op woensdagavond. Je koopt wat je wil eten aan de kraampjes rond het centrale plein en eet dan onder de hallen. Belves

Op iets verdere afstand vind je de historische steden Bergerac (40 km), Périgueux (50 km) en Sarlat-la-Caneda (40 km). Elk van deze stadjes heeft zijn eigen karakter, waarbij Sarlat het meest authentieke is. Op slechts 5 km van 'Les Hirondelles' vind je in Limeuil mooie 'plages' aan de oever van de Dordogne, waar het heerlijk is in of aan het water. Er is een opblaasbare boot aanwezig in Les Hirondelles zodat de kinderen even kunnen varen op de Dordogne. Kanovaren kan hier uiteraard ook. Beynac-et-Cazenac, La Roque-Cageac etn Rocamadour zijn toeristische trekpleisters langs de Dordogne die zeker een bezoek waard zijn.

De Périgord-streek staat bekend als het centrum van de prehistorie. Hier kan men de meest uitgebreide en oudste rotswandschilderingen terugvinden (het legendarische Lascaux) en talrijke andere archeologische sites. Het interessante 'Musée National de Préhistoire' bevindt zich in Les Eyzies op 17 km afstand. Er zijn heel wat educatieve parken in de buurt die een aangename namiddag in de natuur combineren met het demonstreren van het leven in de prehistorie. De kinderen vinden het leuk en steken er heel wat van op.
Een groot aantal Middeleeuwse kastelen kan eveneens bezocht worden in de streek.

In de buurt zijn er heel wat mogelijkheden voor activiteiten, zowel voor jong als oud. De nieuwste rage, de 'acrobranche' (acrobatisch en avontuurlijk parcours in de bomen) is voor allen een spannende en sportieve ervaring en op slechts enkele km afstand kan men allerlei watersporten beoefenen (ook waterski). De streek leent zich uitstekend voor aangename wandel- en fietstochten (fietsen zijn beschikbaar!), paardrijden kan in één van de vele manèges en je kan kanovaren op de Vézère of de Dordogne. Zij die het liever wat hogerop willen zoeken kunnen dit doen in een parapente, een ULM of kunnen de streek verkennen in een luchtballon (zeer leuke ervaring).

Alles is dus aanwezig voor een heerlijke vakantie... op een idyllische locatie.

In de galerij vind je, onder de foto's van het huis, ook foto's van de streek. De meeste ervan zijn foto's die we zelf gemaakt hebben tijdens onze vakanties in de streek.

Belves